Man vajadzētu atmest kafiju?

Par garšu svaigi uzlietas kafijas ideja padara rītu mostas patīkamāku. Dienas laikā, kafiju, diskrētu miesassargu un palīgu, arī ir vienmēr tur: atbalsta spēku un dod enerģiju, sašaurināts prātu un atmiņu. Turklāt, kafija glābs mūs no slikts garastāvoklis skaits: tasi melnas kafijas panta, un tikai 2-4 kalorijas !) - minūšu prieks vidū dienas, kas piepildīts ar burzma un stress.
Šķīstošā kafija
Apmēram 80% no kafijas pārdošanas valstī veidoja šķīstošo kafiju. Pirmkārt, kafijas valstī kultūra ir tikko attīstās, un tālu no ideāla. Otrkārt, šķīstošā kafija - labs kompromiss mūsdienu trakajā tempā dzīves: ja ir minimālā maksa ideāls rezultāts. Augstas kvalitātes šķīstošā kafija (pulverveida, granulēts vai saldējot kaltēti), saglabā daudz no kafijas pupiņām un to aromāts īpašību, un tāpēc salīdzināt ar dabisko kafiju.
Dabīgo kafiju
Joprojām, patiesie cienītāji šī dzēriena nekad nav dabiska apmaiņa šķīstošā kafija. Darbība garšas garšas nianses, aromāts elegance prasmīgi pagatavotas organiskā kafija ir nepārspējama. Ir vairāk nekā 500 šķirņu bioloģiskās kafijas, kas nāk pie mums no vairāk nekā 50 valstīm. Lielākā daļa no šķirnes, ko ražo no diviem populārākajiem veidiem kafijas koki: Arabica un Robusta. Lielākā galvenie piegādātāji - Brazīlija, Kolumbija, Gvatemala, Indija, daudzas valstis Āfrikā.

Dzert vai ne dzert kafiju - šis jautājums tika atrisināta jau sen Krievijā, ir pozitīvs: vidējā krievu dzērieni 300 tases šī dzēriena gadā. Priekšrocības, un kaitē kafijas teica un rakstīts daudz. Ārsti, uztura speciālisti piekrīt, ka no dzēriena uz cilvēku veselību ietekmi nevar novērtēt viennozīmīgi.
Ieguvumi no kafijas
Runājot par to dzērienā priekšrocības, pirmkārt, tas ir, ko teikt par tās stimulējoša ietekme uz centrālo nervu sistēmu. Tātad - sajūtu vitalitāti un paisumu spēku, palielinot garīgās spējas, samazināt galvassāpes iznīcināšanu, novērstu miegainību, garastāvokļa uzlabošanos. Kafija ir bagāts ar antioksidantiem, kas palēnina novecošanās procesu šūnās. Ir pierādīts, ka mērena kafijas patēriņš samazina risku saslimt ar diabētu, aknu cirozi, žultsakmeņi, nierakmeņi. Tiem, kam patīk iedzert, mazāka iespēja saslimt ar Parkinsona slimību un Alcheimera slimību. Kafiju kofeīns uzlabo elpošanas traktu, ko izmanto, lai ārstētu narkotiku saindēšanās, narkotikas, smago metālu sāļus.
Kaitējums kafijas
No otras puses, daudzi pētījumi apstiprina saikni starp pārmērīgu kafijas patēriņu un sirds slimības. Starp citiem iespējamiem "blakusparādības" - paaugstināts holesterīna un augsts asinsspiediens. Ja jaunieši, kuriem ir asinsvadus ir elastīga, kafijas patēriņš, visticamāk, neradīs būtiskas izmaiņas, lai vecāki cilvēki ļaunprātīga kafija var būt bīstami, izraisot hipertensīvā krīze. Sievietes, kas dzert lielu daudzumu kafijas katru dienu (vairāk nekā 4-5 tasītes dienā), ir nedaudz lielāks risks saslimt ar osteoporozi kafijas patēriņš nav ieteicams lietot grūtniecēm: agrīnajās stadijās kafijas palēnina izaugsmi, kā arī augļa un pat izraisīt spontāno abortu pēdējā grūtniecības trimestrī -. ietekmē nervu sistēmu, kā arī augļa.

Ilgstoša lietošana lielās devās dzērienā var novest pie negatīvām izmaiņām (trauksme, tahikardija, bezmiegs, uzbudināmība, utt), pat ar veseliem cilvēkiem. Īpaši bīstami ir kafijas lietošana cilvēkiem, kas cieš no kuņģa čūlas slimības, gastrīts, paaugstināta uzbudināmība, neirožu, bezmiega.

Apkopot, mēs varam teikt, ka attiecība kafijas uz akas pieņemt principu "labas mazliet." Kafija ir labs un noderīgs, ja tie nav ļaunprātīgi. Saskaņā ar mērenu summu parasti saprot kā 3-4 tases kafijas dienā, bet varbūt, dažos gadījumos ir labāk ierobežot 1-2 tases. Galu galā, "maksu smadzenes" var un vairākas tasi zaļās tējas .

Blog Archive

 
 
Copyright © WonderLady
Весільні сукні 2012 Кращі плаття для весілля 2012.