Šokolāde - laba un kaitējumu. Sastāvs šokolādē

Šokolāde ir populārs jau vairākus gadsimtus. To izmanto, lai darīt, un šķidrums tika pievienota dažādas garšvielas (pipari, sāls). Šodien, šis produkts ir vēlams salds, ar papildinājumiem, kas izpaužas kā piena, rieksti, žāvēti augļi, utt Tas pats ir noderīgs šokolāde? Apsvērt tās priekšrocības un trūkumi.
Sastāvs šokolādē
Šokolādes sastāvā ir Metilksantīni (augu izcelsmes stimulatori) skaits: teofilīna, teobromīna un kofeīna. Tās palielina sparu un dzīvīgumu. Daži uzskata, ka, ņemot vērā šo vielu klātbūtni, kas šokolādi, cilvēks var būt atkarīga no produkta, jo viens dakstiņš no tumšās šokolādes satur tikpat daudz kofeīna kā tasi stipras kafijas . Bet par Metilksantīni šokolādē līmenis ir tik mazs, ka šī atkarība ir vienkārši neiespējami.

Papildus stimulantus šokolādē kas organismā palielina līmeni endorphins phenylethylamine. Endorphins sevi, kaut arī nelielos daudzumos ir sastopami arī kakao pupiņām. Turklāt, viņi atrada marihuānu un tipisks relaksantiem - amandanid. Tomēr, būtiski ietekmē izmaiņas garastāvoklis, šīs vielas nevar būt.

Šokolāde satur daudz cukura, tāpēc tas spēj piesaistīt dažus serotonīna. Vīrietis, kā rezultātā var rasties jūtas baudu. Bet proteīni, kas arī satur lielu daudzumu šokolādes, kombinācijā ar ogļhidrātiem (cukurs), nevar novest pie lielākas ražošanas serotonīna. Daži apgalvo, ka šokolāde var būt labs seksuālo stimulants. Tomēr, šādas ietekmes, visticamāk sieviete.

Flavonoīdus - īpašām vielām, kas veido šokolādi, ir iespēja deaktivizēt brīvprātīgu radikāļus, kas tiek uzskatītas galvenos avotus novecošanas šūnām cilvēka ķermenī.

Arī šokolāde ir noderīgi iekļaut šādu augu antioksidantiem (piemēram, vielas atrodams sarkanvīna un augļu), tās biedru, lai palīdzētu samazināt risku sirdslēkme, aterosklerozi un citām sirds un asinsvadu slimībām. Nesenie pētījumi apstiprina šo faktu. Jo īpaši šis punkts tiek apspriesti Kardiologu, kas notika Amsterdamā kongresā.

Šokolāde, cita starpā, satur vitamīnus F un B, kālija un kalcija. Tumšās šokolādes sastāvs ir augstāks antioksidantu nekā atrodams pienā. Bet to balto nav. Turklāt, baltās šokolādes kalorijas nekā tumša.
Ieguvumi no šokolādes
Tumšā šokolāde aizsargā zobus no kariesa, tā ir daļa no dažu diētām. Nav svarīgi, cik paradoksāli dzirdēja šos punktus, bet tā ir taisnība.

Eksperti saka, ka šokolāde ir noderīgi gan veselībai, gan skaitļa. Un pat, pēc stingru diētu, jums nevajadzētu atmest šis saldais.

Visbeidzot, šokolāde - tas ir tikai ļoti garšīgs produkts, kas var ietekmēt cilvēka ķermenis ir gan nomierinoša un bodryasche. Tomēr, ja jūs to izmantot ilgu laiku, un lielos daudzumos, tas var pat pasliktināt ar depresiju , kā arī pastiprinātu negatīvās emocijas.

Blog Archive

 
 
Copyright © WonderLady
Весільні сукні 2012 Кращі плаття для весілля 2012.